Tommi Siliämaa

Tietoja minusta

PGA Golfopettaja Tommi Siliämaa
PGA Golfopettaja Tommi Siliämaa

Olen Tommi Siliämaa. Aloitin golfin synnyinkaupungissani Kuusamossa noin 12-vuotiaana. Golffaamaan minut houkutteli tätini ja hänen miehensä. Kesäpäivät kuluivat usein aamusta iltaan golfkentällä, jonne vanhempani tai tätini veivät minut kavereideni kanssa. Harrastaminen nuorena ei ollut mitenkään huipulle tähtäävää vaan golf oli vain mukava kesälaji mitä harrastin muiden lajien ohella.

Pelasin jääkiekkoa tosissani vielä vuoteen 2018 asti. Viimeiset kaudet jääkiekon parissa olivat täynnä loukkaantumisia ja niihin liittyviä leikkauksia. Kun syksyllä 2018 teloin olkapääni ja kuulin joutuvani taas leikkaukseen, päätin lääkärin luota päästyäni siirtää focukseni täysin golfin pariin. Siitä hetkestä eteenpäin olen ollut 100% sitoutunut opiskelemaan hienon lajimme saloja. Aivan ummikkona en liikunnanohjauksen maailmaan lähtenyt, vaan taustalla oli jo liikuntaneuvojan ammattitutkinto ja alalla työskentelyä.

Kesäksi 2019 pääsin mukaan Santa Claus Golfin toimintaan. Olen kahtena viime kesänä toiminut golfopettajana seurassa ja kokemusta eri näköisistä golfohjauksista on kertynyt mukavasti. Myös lajitietous ja ohjaustaito on kehittynyt päivä päivältä paremmaksi. Yrityksen perustaminen ja yksityisopetusten aloittaminen onkin luonnollinen seuraava askel kohti haaveilemaani golfopettajan ammattia.

Tommi Siliämaa

Koulutukset ja työkokemus

Golf koulutukset:

PGA Golfopettajajäsen

Golfopettajakoulutus (Suomen Golfliitto ja Suomen PGA)

Golfohjaajan peruskurssi (Suomen Golfliitto)

Seuraohjaajatoiminnan perusteet (Suomen Golfliitto)

Suomi Golf - Kilpailun johtaminen (Suomen Golfliitto)

Muut liikunta-alan koulutukset

Liikuntaneuvoja, liikunnanohjauksen perustutkinto (Lapin Urheiluopisto, syksy 2016-kevät 2018)

Valmentajan ammattitutkinto (Lapin Urheiluopisto syksy 2022-kevät 2023)

Liikunta-alan työkokemus

Uimavalvoja/liikunnanohjaaja (Santasport Finland Oy, syksy 2018-jatkuu)

Golfopettaja (Santa Claus Golf, kesä 2019-jatkuu)

Seuraa Fitgolfia  somessa!